stdClass Object ( [urls] => [images] => [fulltext] => [id] => 738 [title] => کنفرانس علمی بین المللی تحقیقات و نوآوری در کشاورزی ارگانیک [alias] => کنفرانس-علمی-بین-المللی-تحقیقات-و-نوآوری-در-کشاورزی-ارگانیک [introtext] =>

 

کنفرانس علمی بین المللی تحقیقات و نوآوری در کشاورزی ارگانیک

International Scientific Conference on Research & Innovation in Organic Agriculture

 

این کنفرانس با همکاری انجمن بین المللی تحقیقات کشاورزی ارگانیک (International Society of Organic Agriculture Research=ISOFAR) و دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) در مورخ سه شنبه 11 آبان ماه 1395 مصادف با 1 نوامبر 2015 در شهر اصفهان برگزار می گردد.

 

معرفی سخنرانان کلیدی

معرفی انجمن بین المللی تحقیقات در کشاورزی ارگانیک

 

اهداف و زمينه هاي تخصصي همايش:
• تبيين ضرورت انجام تحقيقات و رويكردهاي دانش بنيان براي توسعه كشاورزي ارگانيك
• تبيين جنبه هاي اخلاق محور و جامع نگر در سيستم هاي كشاورزي ارگانيك
• معرفي International Society of Organic Agriculture Research-ISOFAR و نقش آن در توسعه علمي جنبش جهاني ارگانيك
• تجزيه و تحليل هاي اقتصادي براي توسعه بازار محصولات غذايي ارگانيك
• جنبه هاي علمي و تحقيقات كاربردي براي توليدات گياهي ارگانيك(حاصلخيزي خاك، مديريت آفات و توليد بذر ارگانيك)
• جنبه هاي علمي و تحقيقات كاربردي براي توليد محصولات و فرآورده هاي دامي ارگانيك
• روش هاي دانش محور براي ارزيابي جنبه هاي اجتماعي توليد و مصرف محصولات ارگانيك
• ضرورت ها و پتانسيل هاي پژوهشي براي توسعه در كشور

 


تاريخ هاي مهم و محل برگزاري:

♦ تاريخ برگزاري كنفرانس و كارگاه هاي آموزشي: سه شنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۵

♦ آخرين مهلت ثبت نام و ارسال برگ ثبت نام و فيش واريزي: ۳۰ مهر ۱۳۹۵

♦ محل برگزاري: اصفهان-دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان(خوراسگان) – تالار اميركبير

 

اعضاي هيئت علمي دانشگاه‌ها و مراكز پژوهشي و ساير علاقمندان می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام به وب سایت  http://organic.khuisf.ac.ir  مراجعه نمایند.

 

 

خبرگزاری گوکرن/ پاییز 95

 

[state] => 1 [catid] => 34 [created] => 2016-10-24 08:45:15 [created_by] => 43 [created_by_alias] => s.taheri [modified] => 2016-10-24 09:55:56 [modified_by] => 43 [publish_up] => 2016-10-24 08:45:15 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [attribs] => {"show_title":"","link_titles":"","show_intro":"","show_category":"","link_category":"","show_parent_category":"","link_parent_category":"","show_author":"","link_author":"","show_create_date":"","show_modify_date":"","show_publish_date":"","show_item_navigation":"","show_icons":"","show_print_icon":"","show_email_icon":"","show_vote":"","show_hits":"","show_noauth":"","urls_position":"","alternative_readmore":"","article_layout":"","intro_image":"","introtext":""} [metadata] => {"robots":"","author":"\u0633\u067e\u06cc\u062f\u0647 \u0633\u0627\u062f\u0627\u062a \u0637\u0627\u0647\u0631\u06cc","rights":"","xreference":""} [metakey] => کنفرانس علمی بین المللی تحقیقات و نوآوری در کشاورزی ارگانیک, International Scientific Conference on Research & Innovation in Organic Agriculture, انجمن بین المللی تحقیقات کشاورزی ارگانیک, ISOFAR, دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان, خوراسگان, اصفهان, شرکت گوکرن, مجتمع صنایع غذایی و کشاورزی زیستی گوکرن [metadesc] => کنفرانس علمی بین المللی تحقیقات و نوآوری در کشاورزی ارگانیک با همکاری انجمن بین المللی تحقیقات کشاورزی ارگانیک (International Society of Organic Agriculture Research=ISOFAR) و دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) مورخ سه شنبه 11 آبان ماه 1395 مصادف با 1 نوامبر 2015 در شهر اصفهان برگزار می گردد. [access] => 1 [hits] => 1993 [featured] => 0 [readmore] => 0 [category_title] => اطلاعیه ها [category_route] => اطلاعیه-ها [category_access] => 1 [category_alias] => اطلاعیه-ها [author] => s.taheri [author_email] => gokarn_co@yahoo.com [contactid] => 1 [parent_title] => ROOT [parent_id] => 1 [parent_route] => [parent_alias] => root [rating] => [rating_count] => [published] => 1 [parents_published] => 1 [alternative_readmore] => [layout] => [params] => JRegistry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [article_layout] => _:default [show_title] => 0 [link_titles] => 1 [show_intro] => 1 [show_category] => 0 [link_category] => 1 [show_parent_category] => 0 [link_parent_category] => 0 [show_author] => 0 [link_author] => 0 [show_create_date] => 0 [show_modify_date] => 0 [show_publish_date] => 0 [show_item_navigation] => 0 [show_vote] => 0 [show_readmore] => 1 [show_readmore_title] => 1 [readmore_limit] => 100 [show_icons] => 1 [show_print_icon] => 1 [show_email_icon] => 1 [show_hits] => 0 [show_noauth] => 0 [urls_position] => 0 [show_publishing_options] => 1 [show_article_options] => 1 [show_urls_images_frontend] => 0 [show_urls_images_backend] => 0 [targeta] => 0 [targetb] => 0 [targetc] => 0 [float_intro] => none [float_fulltext] => none [category_layout] => _:default [show_category_heading_title_text] => 1 [show_category_title] => 0 [show_description] => 0 [show_description_image] => 0 [maxLevel] => -1 [show_empty_categories] => 0 [show_no_articles] => 1 [show_subcat_desc] => 1 [show_cat_num_articles] => 0 [show_base_description] => 0 [maxLevelcat] => -1 [show_empty_categories_cat] => 0 [show_subcat_desc_cat] => 0 [show_cat_num_articles_cat] => 0 [num_leading_articles] => 0 [num_intro_articles] => 0 [num_columns] => 0 [num_links] => 0 [multi_column_order] => 0 [show_subcategory_content] => -1 [show_pagination_limit] => 1 [filter_field] => title [show_headings] => 1 [list_show_date] => created [date_format] => l, d F Y H:i [list_show_hits] => 1 [list_show_author] => 0 [orderby_pri] => order [orderby_sec] => rdate [order_date] => published [show_pagination] => 2 [show_pagination_results] => 1 [show_feed_link] => 1 [feed_summary] => 0 [feed_show_readmore] => 0 [featured_categories] => Array ( [0] => ) [layout_type] => blog [menu_text] => 1 [show_page_heading] => 0 [secure] => 0 [yj_group_holder] => 0 [yj_menu_groups_count] => 0 [yj_item_type] => 0 [yj_menu_show_title] => 1 [page_title] => صفحه اصلی [page_description] => اطلاع رسانی، اشاعه و ترویج اخبار موثق و معتبر مربوط به تغذیه ایمن، کشاورزی سالم و ارگانیک اخبار در حیطه کشاورزی سالم و ارگانیک و وقایع مهم و مرتبط با مجموعه گوکرن [page_rights] => [robots] => [page_heading] => صفحه اصلی [access-view] => 1 ) ) [displayDate] => 2016-10-24 08:45:15 [slug] => 738:کنفرانس-علمی-بین-المللی-تحقیقات-و-نوآوری-در-کشاورزی-ارگانیک [catslug] => 34:اطلاعیه-ها [link] => /آرشیو-اطلاعیه‌ها/738-کنفرانس-علمی-بین-المللی-تحقیقات-و-نوآوری-در-کشاورزی-ارگانیک [date] => دوشنبه, 03 آبان 1395 12:15 [thumbnail] => http://gokarn-news.organiccenter.ir/cache/mod_bt_contentslider/103325792ce3b98221b11992feee6f9b-International-Scientific-Conference-on-Research--Innovation-in-Organic-Agricultures-poster.jpg [mainImage] => photo/newspic/2/International-Scientific-Conference-on-Research--Innovation-in-Organic-Agricultures-poster.jpg [small_thumbnail] => http://gokarn-news.organiccenter.ir/cache/mod_bt_contentslider/a603ba72c1ba2e739371a85a7594a315-International-Scientific-Conference-on-Research--Innovation-in-Organic-Agricultures-poster.jpg [categoryLink] => /آرشیو-اطلاعیه‌ها [title_cut] => کنفرانس علمی بین المللی تحقیقات و نوآوری در کشاورزی ارگانیک [description] =>   کنفرانس علمی بین المللی تحقیقات و نوآوری در کشاورزی ارگانیک International Scientific Conference on Research & Innovation in Organic Agriculture   این کنفرانس با همکاری انجمن بین المللی تحقیقات کشاورزی ارگانیک (International Society of Organic Agriculture Research=ISOFAR) و دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) در مورخ سه شنبه 11 آبان ماه 1395 مصادف با 1 نوامبر 2015 در شهر اصفهان برگزار می گردد.   معرفی سخنرانان کلیدی معرفی انجمن بین المللی تحقیقات در کشاورزی ارگانیک   اهداف و زمينه هاي تخصصي همايش:• تبيين ضرورت انجام تحقيقات و رويكردهاي دانش بنيان براي توسعه كشاورزي ارگانيك• تبيين جنبه هاي اخلاق محور و جامع نگر در سيستم هاي كشاورزي ارگانيك• معرفي International Society of Organic Agriculture Research-ISOFAR... [authorLink] => # )
کنفرانس علمی بین المللی تحقیقات و نوآوری در کشاورزی ارگانیک

کنفرانس علمی بین المللی تحقیقات و نوآوری در کشاورزی ارگانیک

منتشر شده در دوشنبه, 03 آبان 1395 12:15

  کنفرانس علمی بین المللی تحقیقات و نوآوری در کشاورزی ارگانیک International Scientific Conference on Research & Innovation in Organic Agriculture   این کنفرانس با همکاری انجمن بین المللی تحقیقات کشاورزی ارگانیک (International Society of Organic Agriculture Research=ISOFAR) و دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) در مورخ سه شنبه 11 آبان ماه 1395 مصادف با 1 نوامبر 2015 در شهر اصفهان برگزار می گردد.   معرفی سخنرانان کلیدی معرفی انجمن بین المللی تحقیقات در کشاورزی ارگانیک   اهداف و زمينه هاي تخصصي همايش:• تبيين ضرورت انجام تحقيقات و رويكردهاي دانش بنيان براي توسعه كشاورزي ارگانيك• تبيين جنبه هاي اخلاق محور و جامع نگر در سيستم هاي كشاورزي ارگانيك• معرفي International Society of Organic Agriculture Research-ISOFAR...

ادامه

کنفرانس علمی بین المللی تحقیقات و نوآوری در کشاورزی ارگانیک
خاطیان در مسیر ارگانیک‌

خاطیان در مسیر ارگانیک‌

منتشر شده در دوشنبه, 26 بهمن 1394 12:11

  «خاطیان در مسیر ارگانیک‌»   جای تأسف و بسی تأمل دارد مسیری سبز با هدف دستیابی به سلامتی و امنیت غذایی، در طلب سودجویی عده‌ای و منافع اقتصادی به مسیری سیاه و ناپاک مبدل می‌گردد.در شرایط کنونی در پهنه‌ی کشور عزیزمان، افرادی اقدام به فروش محصولات غذایی معمولی تحت عنوان و ماهیت ارگانیک نموده‌ و گاهاً به ارائه جواب آنالیز محصول و یا تأییدیه‌ی شرکت‌های خدمات کشاورزی و ... اکتفا می‌نمایند.سوء استفاده از عدم آگاهی مصرف‌کنندگان، امری غیر اخلاقی بوده و رهروان کشاورزی ارگانیک و سالم را مکدر می‌سازد و نه تنها موجبات دلگرمی فعالان واقعی این عرصه را مهیا نمی‌سازد بلکه...

ادامه

خاطیان در مسیر ارگانیک‌
اطلاعیه شرکت گوکرن

اطلاعیه شرکت گوکرن

منتشر شده در یکشنبه, 25 بهمن 1394 10:18

"محصولات ارگانیک"   پیرو گزارشات دریافتی از سراسر کشور مبنی بر تخلفات صورت پذیرفته در حیطه فروش و عرضه محصولات غذایی و کشاورزی تحت برند و ماهیت "ارگانیک"، بدین وسیله به اطلاع می‌رساند: شرکت گوکرن تنها در قبال محصولات تحت نظارت خود با برند " آبگینه" متعهد و مسئول می‌باشد.محصولات مذکور از مراکز ذیصلاح و شرکت‌های معتبر بازرسی دارای گواهینامه (ارگانیک ،محصول سالم( GAP) ومطابق با حد مجاز) بوده و در فروشگاه‌های معینی (درج شده دروب سایت بازار گوکرن بخش فروشگاه‌‌ها) با بسته بندی مشخص شده در سایت توسط عاملین فروش عرضه می‌گردد. گوکرن در حال حاضر هیچ فروشگاهی به نام خود در استان‌ها...

ادامه

اطلاعیه شرکت گوکرن
آیا ارگانیک واقعیت دارد؟

آیا ارگانیک واقعیت دارد؟

منتشر شده در دوشنبه, 09 آذر 1394 17:02

آیا ارگانیک واقعیت دارد؟ متأسفانه چندی است که با وجود نهادهای نظارت و کنترل محصولات ارگانیک، سودجویان با ترفندها، عناوین و القاب مختلف، صحت و سقم تولیدات ارگانیک را زیر سؤال برده‌اند که روند آن نیز رو به گسترش است. عبارتی که خود نشان از صحت، راستی و صداقت دارد، اما در نهایت دروغ و خیانت به‌کار می‌رود؛ «ارگانیک». اهل هرکجا که باشید، شاید بارها دیده باشید که فروشندگان در فروشگاه‌های عرضه مواد غذایی، محصولاتی را با عنوان «ارگانیک» عرضه می‌نمایند. درحالی که حتی خود نیز به‌درستی از معنی و مفهوم این کلمه خبر ندارند. غافل از آنکه تولید و عرضه محصولات...

ادامه

آیا ارگانیک واقعیت دارد؟
همایش ملی تولیدات ارگانیک دام و طیور و آبزیان

همایش ملی تولیدات ارگانیک دام و طیور و آبزیان

منتشر شده در چهارشنبه, 28 مرداد 1394 14:00

    همایش ملی تولیدات ارگانیک دام و طیور و آبزیان      Poultry and Aquatics Products along with Bourse of Idea and Tech market will be held biennially in partnership with Center of Excellence For Organic Agriculture (CEOA), Iranian Society of Animal Science and Iranian Aquaculture Society   همایش ملی تولیدات ارگانیک دام و طیور و آبزیان با مشارکت: ♦ قطب علمی کشاورزی ارگانیک ♦ انجمن علوم دامی ایران ♦ و انجمن آبزی پروری ایران هر دو سال یکبار برگزار خواهد شد.re Society این همایش به همراه بورس ایده و فن بازار در روزهای 11 و 12 شهریور ماه 1394 درمحل دانشگاه گیلان با همکاری پارک علم و فناوری گیلان برگزار می گردد.   محورهای همایش عبارتند از: • راهکارهای تولید...

ادامه

همایش ملی تولیدات ارگانیک دام و طیور و آبزیان
بازدید دکتر ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری از دستاوردهای شرکت گوکرن

بازدید دکتر ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری از دستاوردهای شرکت گوکرن

منتشر شده در چهارشنبه, 28 مرداد 1394 10:19

   بازدید دکتر ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری از دستاوردهای شرکت گوکرن     دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان، طی سفر یک روزه‌ی خود به شهر اصفهان و حضور در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) از طرح های مهم دانش بنیان مرکز رشد واحدهای فناوری نیز بازدید به عمل آورد. که دستاوردهای شرکت گوکرن یکی از طرح های مذکور بود. معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در جمع معاونان و مدیران این دانشگاه حضور یافت و به گفت‌وگو با آنان پرداخت.   به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، سورنا ستاری با حضور در دانشگاه آزاد اسلامی واحد...

ادامه

بازدید دکتر ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری از دستاوردهای شرکت گوکرن
هشدار مرکز ملی تایید صلاحیت ایران در مورد مرجع صدور گواهی محصول و نشان ارگانیک

هشدار مرکز ملی تایید صلاحیت ایران در مورد مرجع صدور گواهی محصول و نشان ارگانیک

منتشر شده در سه شنبه, 30 تیر 1394 16:38

          مرکز ملی تایید صلاحیت ایران در روز سه شنبه مورخ 1394/02/29 بیانیه ی هشدار دهنده ای را پیرامون ادعای کذب برخی از انجمن ها و سازمان های فاقد صلاحیت جهت اعطای لوگوی ملی محصول ارگانیک بر اساس استاندارد 17065 در سایت رسمی خود جهت آگاه سازی عموم و شفاف سازی اذهان درج نمود.   متن کامل "هشدار مرکز ملی تائید صلاحیت" به شرح ذیل می‌باشد: حسب شکایات واصله از برخی بنگاه‌ها یا فعالان اقتصادی که خود را به عنوان مرجع صدور گواهی محصول و نشان ارگانیک معرفی نموده و در تبلیغات ادعا می نمایند که "چنانچه تولید‌کننده یا صاحب کالا به عضویت گروه تعیین شده...

ادامه

هشدار مرکز ملی تایید صلاحیت ایران در مورد مرجع صدور گواهی محصول و نشان ارگانیک
استخدام و جذب نیرو

استخدام و جذب نیرو

منتشر شده در شنبه, 19 ارديبهشت 1394 09:54

  استخدام و جذب نیرو     شرکت گوکرن از یک نفر کارشناس گیاهپزشکی و یا باغبانی، با دانش علمی و عملی مکفی دعوت به همکاری می نماید.   شرایط پذیرش: √ ساکن شهر اصفهان √ متخصص در رشته تحصیلی خود و توانایی کارشناسی صحیح و مناسب √ آشنا به زبان انگلیسی و تسلط نسبی √ دارای مهارت های کامپیوتری و کار با اینترنت √ روابط عمومی بالا و فن بیان قوی   ارسال رزومه به پست الکترونیک: gokarn_co@yahoo.com تلفن تماس: 33385202-031  داخلی 2     خبرگزاری و اطلاعیه های گوکرن بهار 94  

ادامه

استخدام و جذب نیرو
آیا پوست سیب درختی آغشته به واکس است؟ سیب درختی ارگانیک چطور؟

آیا پوست سیب درختی آغشته به واکس است؟ سیب درختی ارگانیک چطور؟

منتشر شده در یکشنبه, 24 اسفند 1393 16:09

 آیا پوست سیب درختی آغشته به واکس است؟ سیب درختی ارگانیک چطور؟    وجود لایه موم طبیعی بر روی سیب درختی  در رسانه‌های جمعی، تصاویری از سیب‌های پوشیده شده با واکس منتشر شده است. آیا این تصاویر واقعی هستند و سیب‌ها به واکس آغشته شده‌اند؟ آیا خوردن این سیب‌ها ضرری ندارد؟ دکتر جو کمبل استاد باغبانی دانشگاه آبورن آمریکا به این سؤال پاسخ می‌دهد.   آیا واقعا در میوه ها و سبزیجات موم وجود دارد؟دکتر کمبل در این باره می‌گوید: سیب درختی یکی از میوه‌هایی است که از خود موم ترشح می‌کند. میوه‌های بسیار دیگری از قبیل آلو، گلابی و غیره نیز موم ترشح می‌کنند. موم...

ادامه

آیا پوست سیب درختی آغشته به واکس است؟ سیب درختی ارگانیک چطور؟
حضور شرکت گوکرن در پنجمین جشنواره علم تا عمل

حضور شرکت گوکرن در پنجمین جشنواره علم تا عمل

منتشر شده در دوشنبه, 18 اسفند 1393 12:13

 حضور شرکت گوکرن در پنجمین جشنواره علم تا عمل   ارائه طرح "تولید تخم مرغ و زعفران ارگانیک" از سوی شرکت گوکرن موجب برگزیده شدن این طرح جهت حضور در پنجمین جشنواره علم تا عمل ریاست جمهوری گردید. این جشنواره و نمایشگاه با حضور مخترعین، مکتشفین و نوآوران عرصه های مختلف علمی در مورخ 3 لغایت 7 اسفند ماه 93 در مصلای امام خمینی تهران با حضور کلیه ی استان‌های سراسر کشور برگزار گردید.هدف اصلی این دوره از نمایشگاه و جشنواره به تصویر کشیدن توان فناوری استان‌های مختلف در اقتصاد دانش بنیان است. بدین منظور پنجمین نمایشگاه و جشنواره در سه سطح شرکت...

ادامه

حضور شرکت گوکرن در پنجمین جشنواره علم تا عمل
روش تمایز محصولات ارگانیک از غیر ارگانیک

روش تمایز محصولات ارگانیک از غیر ارگانیک

منتشر شده در پنج شنبه, 30 بهمن 1393 12:55

    با توجه به افزایش استفاده از مواد شیمیایی در محصولات کشاورزی طی سال‌های اخیر و نگرانی حاصل از تبعات مصرف این مواد، چند سالی است که کاشت و تولید محصولات سالم و ارگانیک و ترویج این روش در دستور کار مسئولان دولتی و جهاد کشاورزی قرار گرفته و طرح‌هایی نیز برای افزایش این نوع محصولات ارائه، تدوین و اجرایی شده است.با توجه به اینکه این روزها تب مصرف غذاهای ارگانیک در میان مردم، سوپرمارکت‌ها و میوه‌فروشی‌ها بالا گرفته است، پرسش اینجاست که چه عامل‌هایی مبین تفاوت محصولات ارگانیک با محصولات غیر ارگانیک می‌باشند؟ مختصری از روند تولید تا عرضه محصولاتی...

ادامه

روش تمایز محصولات ارگانیک از غیر ارگانیک
سه تعریف کلیدی محصول ارگانیک،محصول سالم و محصول طبیعی

سه تعریف کلیدی محصول ارگانیک،محصول سالم و محصول طبیعی

منتشر شده در دوشنبه, 13 بهمن 1393 08:53

  1- محصول ارگانیک : محصولات ارگانیک ماحصل به کارگیری استانداردهای داوطلبانه زیست محیطی هستند. دقت داشته باشیم که ارگانیک در چارچوب استاندارد های زیست محیطی قرار دارد که مهمترین هدف آن حفظ و پایداری خاک و ارزش‌های اکوسیستمی است. بنابراین کشاورزی ارگانیک، نظام زراعی است مبتنی بر مدیریت اکوسیستم ، متمرکز بر حاصلخیزی خاک و سلامت گیاه و عدم مصرف موادشیمیایی مصنوعی كه این نظام با شرایط اجتماعی، اقتصادی منطقه‌ای و محلی سازگار است. در سطح فراتر از كشاورزی ارگانیك، کشاورزی بیودینامیک تعریف می‌شود كه شامل ابعادروحانی با ساختار ریتم‌های کیهانی، نیروی حیاتی، کیفیت، تدارکات بیودینامیک، موجود زنده مزرعه می‌شود تمام فرایند...

ادامه

سه تعریف کلیدی محصول ارگانیک،محصول سالم و محصول طبیعی
تعاریف و باورهای غلط درباره کشاورزی ارگانیک

تعاریف و باورهای غلط درباره کشاورزی ارگانیک

منتشر شده در پنج شنبه, 09 بهمن 1393 09:52

       3 باور اشتباه درباره ارگانیگ     اشتباه اول: یکی از تصورات اشتباه در مورد کشاورزی ارگانیک، آن است که این شیوه کشاورزی بی‌نیاز از کاربرد مواد شیمیایی است. چراکه ساختمان تمام موجودات زنده و غیرزنده از ترکیبات شیمیایی تشکیل شده است لذا کاربرد آن دسته از مواد شیمیایی که به صورت طبیعی به دست آمده‌اند (مثلاً سنگ فسفات که از معادن طبیعی استخراج می‌شود) در کشاورزی ارگانیک بلامانع است. اشتباه دوم: نباید تصور کرد که کشاورزی ارگانیک صرفاً بر جایگزینی نهاده‌های آلی با مواد شیمیایی بحث می‌کند چراکه کاربرد غلط مواد آلی نیز، چه به صورت مصرف بیش از حد و چه به صورت...

ادامه

تعاریف و باورهای غلط درباره کشاورزی ارگانیک
هشدار... !!!  سوء استفاده از نام ارگانیک

هشدار... !!! سوء استفاده از نام ارگانیک

منتشر شده در چهارشنبه, 01 بهمن 1393 09:10

هشدار... !!!  " سوء استفاده از نام ارگانیک "   این روزها که بسیاری از رسانه ها به تبلیغ محصولات ارگانیک مشغول اند، اخبار دیگری از جنس " سوء استفاده از نام ارگانیک " به گوش می رسد.مهندس کرباسیون ( کارشناس ارشد رشته‌ی مهندسی کشاورزی) با بیان اهمیت آشنایی مردم با محصولات سالم و ارگانیک، اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌‎سازی استفاده از این محصولات و همچنین اطمینان از صحت و سقم بیانات مدعیان تولید محصولات سالم و ارگانیک، اظهار داشت ؛ برخی تولید کنندگان که داری گواهی محصولات بیولوژیک و استاندارد تشویقی می باشند محصولات خود را با عنوان محصولات ارگانیک عرضه می نمایند. وی نسبت به اطلاعات موجود بیان...

ادامه

هشدار... !!!  سوء استفاده از نام ارگانیک
پرینت

 آیا پوست سیب درختی آغشته به واکس است؟ سیب درختی ارگانیک چطور؟

 

 وجود لایه موم طبیعی بر روی سیب درختی 

در رسانه‌های جمعی، تصاویری از سیب‌های پوشیده شده با واکس منتشر شده است. آیا این تصاویر واقعی هستند و سیب‌ها به واکس آغشته شده‌اند؟ آیا خوردن این سیب‌ها ضرری ندارد؟

دکتر جو کمبل استاد باغبانی دانشگاه آبورن آمریکا به این سؤال پاسخ می‌دهد.

 

wax on apples


آیا واقعا در میوه ها و سبزیجات موم وجود دارد؟
دکتر کمبل در این باره می‌گوید: سیب درختی یکی از میوه‌هایی است که از خود موم ترشح می‌کند. میوه‌های بسیار دیگری از قبیل آلو، گلابی و غیره نیز موم ترشح می‌کنند. موم طبیعی تولید شده توسط سیب چند نقش حیاتی را ایفا می کند، این موم طبیعی:
• به مقاومت سیب در برابر از دست دادن رطوبت کمک می کند
• موجب افزایش استحکام میوه می گردد
• در کندتر شدن روند فاسد و خراب شدن میوه تاثیرگذار است


به خاطر داشته باشید که سیب در صورتی که دارای منابع کافی و شرایط نگهداری قابل قبول باشد، حتی پس از چیده شدن نیز زنده بوده و به حیات خود ادامه می‌دهد. این لایه از پوست میوه محافظت می‌کند. گاهی اوقات این پوشش مومی، شیری رنگ به نظر می رسد که اگر آن را به آرامی مالش دهید، موجب درخشش و براق شدن سیب می شود.
موم طبیعی موجود روی سطح میوه سیب، حاوی حدود 50 جزء منحصر به فرد متعلق به حداقل 12 گروه شیمیایی می‌باشد. جزء حلقوی موجود در موم سیب درختی، اورسولیک اسید (ursolic acid) نامیده می‌شوند که به شدت آب گریز است. تحقیقات نشان داده است که اورسولیک اسید قادر به مهار انواع مختلفی از سلول‌های سرطانی است و می تواند به عنوان یک ماده اولیه برای سنتز ترکیبات قوی تر (زیست‌فعال) مانند عوامل ضد تومور، ایفای نقش نموده و فعالیت کند.

 

Plum


آیا واکس اضافی بر روی میوه و سبزیجات به کار می‌رود؟
دکتر کمبل: در برخی شرایط، موم خوراکی بر روی سطح خارجی محصول به کار رفته تا پوشش طبیعی مومی میوه افزایش یابد.
در برخی از محصولات ریشه‌ای نظیر شلغم، واکس روی سطح خارجی آغشته شده تا ماندگاری افزایش یابد. این موم خوراکی در اثر خوردن ضرری ایجاد نمی‌نماید.
در مورد سیب می‌توان سطح میوه را به واکس اضافی آغشته کرد، اما این به میزان رسیدگی میوه پس از برداشت و رقم آن بستگی دارد. واکس‌ها از طریق فرآیندهای طبیعی یا مصنوعی استخراج شده اما همگی ترکیبات آلی هستند.
کمبل می گوید از نظر افرادی همچون من، موم‌های طبیعی، استر اسیدهای چرب و الکل‌های با زنجیره‌ی طویل هستند. گیاهان و جانوران می‌توانند واکس خود را خودشان تولید کرده و چندین نوع از این واکس‌های طبیعی، به دلیل عدم داشتن عوارض مصرف در خوراک انسان، به‌عنوان واکس خوراکی در نظر گرفته می‌شوند. به‌عنوان مثال شلاک (Shellac) یک واکس طبیعی است که از حشره ماده‌ی Kerria lacca استخراج می‌شود. موم کارنائوبا (Carnauba) مثال دیگری از واکس طبیعی است که در برگ‌های نخل کارنائوبا تولید می‌گردد. هر دو واکس یاد شده جزء واکس‌های خوراکی طبقه‌بندی می‌شوند و از دهه‌های پیش برای غذا به کار می‌رفتند. سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) هر دوی این واکس‌ها را به عنوان «بی‌خطر» برای انسان طبقه‌بندی کرده است. این دو ترکیب از نوع ترکیبات پیچیده هستند و دارای برخی اجزای مشابه در ساختار موم سیب می‌باشند.


چگونه ما بفهمیم که خوردن موم بی خطر است؟
دکتر کمبل اظهار داشت: یکی از نکاتی که باید در مورد واکس‌ها بدانید این است که آنها در دستگاه گوارش انسان غیر قابل هضم هستند. بدن انسان توانایی تجزیه و جذب اجزای مختلف این ترکیبات را ندارد. واکس‌ها بدون اینکه در ساختارشان تغییری ایجاد شود به سادگی از دستگاه گوارش ما عبور می‌کنند. واکس‌ها و موم‌های زیادی وجود دارد که به وسیله انواع گیاهان و جانوران تولید می‌شود. از قبیل beeswax یا موم زنبورعسل که به وسیله‌ی زنبورعسل تولید می‌شود یا موم bayberry که از موم سطح میوه‌های گیاه bayberry bush تولید می‌شود. موم سویا که از روغن سویا تولید می‌گردد و غیره. بسته به نوع استفاده مورد نظر، انواع مختلف واکس‌های طبیعی و مصنوعی را می‌توان با یکدیگر مخلوط کرد تا به بهترین خصوصیات مورد نظر برای یک استفاده‌ی خاص رسید. چسب پیوند، که در ابتدا از ترکیب موم زنبور عسل و تعدادی از اجزای دیگر بود که به منظور نرم کردن چشمگیر موم زنبور عسل در هنگام کار با دست صورت گرفت. واکس زنبور عسل به تنهایی سفت و غیر قابل دستورزی است.


پس چرا در برخی موارد به سیب درختی واکس زده می شود در صورتی که سیب به طور طبیعی موم را تولید می کند؟
دکتر جو کمبل گفت: یک سیب با پوشش مناسب واکس، در مقایسه با یک سیب با پوشش لکه‌ای واکس یا بدون پوشش قابلیت نگهداری بالاتری دارد. از دیگر دلایل واکس زدن به سیب، افزایش قابلیت انبارداری سیب در واریته‌های مختلف است. ممکن است عبارت «ذخیره با محیط کنترل شده» «controlled – atmosphere storage» را شنیده و تعجب کرده باشید. در صورت کاهش سطح اکسیژن محیط می‌توان سیب را در مدت بیشتری ذخیره کرد. برخی سیب‌ها مانند "فوجی" و "دلیشز" (که به ترتیب قرمز و زرد هستند) می‌توانند حتی یک سال نیز در شرایط محیط کنترل شده نگهداری شوند. محیط کنترل شده فاقد هرگونه مواد شیمیایی بوده و در این شرایط تنها سطح اکسیژن کاهش یافته و محیط اطراف سیب کنترل می‌شود. سیب می‌بایست به موم خود آغشته بوده تا از شرایط محیط کنترل شده بهره‌مند گردد.


آیا سرکه به از بین رفتن لایه مومی کمک می کند؟
دکتر کمبل در مورد اثر شستشو با سرکه بر موم گفت: سرکه پوشش مومی میوه را تجزیه کرده و در صورتی که در تماس طولانی مدت با میوه باشد، تمام واکس را پاک خواهد نمود. این واکس به عنوان عامل محافظ میوه یا سبزیجات عمل می‌نماید. این پوشش از فقدان رطوبت میوه جلوگیری کرده و در برابر ورود برخی میکروارگانیسم‌ها به‌عنوان پوشش فیزیکی عمل می‌نماید. مقدار یا درجه موم روی سطح میوه به رقم، بلوغ یا رسیدگی میوه در زمان برداشت و شرایط نگهداری بستگی دارد.

 

organic apple fruit

 

آیا سیب‌های درختی ارگانیک دارای واکس هستند؟


پاسخ هم بله و هم خیر است. برخی از تولیدکنندگان سیب براساس تصویب وزارت کشاورزی آمریکا (USDA) برای تولید ارگانیک، جهت پوشش‌دار کردن میوه از واکس استفاده می‌کنند. برخی دیگر عدم استفاده از واکس را در پیش می‌گیرند. واکس یک لایه‌ی نازک، نرم و در اغلب موارد با قابلیت پاک کردن آسان است. دو نوع موم (واکس) در میوه‌های ارگانیک به کار می‌رود:


• موم کارنائوبا که از برگ‌های نخل کارنائوبا به دست آمده است. برگ‌ها پس از جمع‌آوری، کوبیده شده و واکس خارج شده تصفیه و سفید می‌شود. این نوع واکس در آیین نامه تولید محصولات ارگانیک وزارت کشاورزی آمریکا قابل قبول است.
• موم زنبور عسل که به وسیله‌ی زنبور عسل تولید می‌شود. این ماده نیز می‌تواند جهت پوشش سیب و دیگر تولیدات به کار رود. گاهی اوقات موم کارنائوبا با موم زنبور عسل مخلوط شده و سیب ارگانیک به آن آغشته می‌شود. این ترکیب قبل از مصرف در صورت تمایل با آب گرم قابل برطرف‌سازی می‌باشد.


سیب‌هایی که آغشته به واکس می‌شوند، براق‌تر از حالت معمول هستند. با کشیدن ناخن بر روی پوست میوه می‌توان توده‌ی واکس را زیر ناخن مشاهده کرد. شما نباید نسبت به این مسأله که سیب آغشته به واکس شده است یا نه مشکلی احساس کنید.
اگر شما از عبارت "وجود واکس روی سطح سیب ارگانیک" متعجب هستید حتماً در مورد اثرات واکس بر روی بدن خود نیز بیمناک هستید. براساس آیین نامه وزارت کشاورزی آمریکا، واکس‌هایی که در تولید ارگانیک مورد استفاده قرار می‌گیرند، خطری را برای بدن انسان ایجاد نمی‌کنند.
به خاطر داشته باشید که گرچه وزارت کشاورزی آمریکا استفاده از واکس را در تولید ارگانیک مجاز می‌داند، ممکن است در برخی از کشورها کاربرد این مواد مجاز نباشد. درصورتی که محصول ارگانیک از کشور دیگری وارد شده باشد، ممکن است واکس به کار رفته روی سطح میوه در حد استاندارد نباشد. بنابراین در هنگام خرید این محصولات می‌بایست به نشان یا برچسب ارگانیک روی کالا توجه داشت.

 

 

red apples

 

سیب درختی ارگانیک در ایران: 

موارد فوق الذکر از زبان متخصصین کشور امریکا بیان و بررسی گردید.


لذا لازم به ذکر است در مورد میوه های ارگانیک در کشور ایران، چنانچه محصول دارای گواهینامه معتبر ارگانیک مطابق با استاندارد ملی ایران-11000 (استاندارد ارگانیک تصویب شده در ایران) باشد، هیچ گونه نگرانی ای از لحاظ وجود لایه ی واکس های مضر بر روی میوه هایی نظیر سیب درختی، آلو، گلابی و ... برای مصرف کنندگان وجود ندارد، چرا که در متن استاندارد 11000 اشاره ی صریحی بر مجاز بودن استفاده از واکس هایی با پایه های زیستی نظیر موم زنبور عسل و موم کارنائوبا در فرآیند تولید میوه جات ارگانیک شده است و صرفا 2 موم مذکور جزء "مواد کمك فرآيند براي تهيه محصولات با منشآ کشاورزي" برشمرده شده و در طبقه ی محصولات گیاهی مجاز قرار گرفته اند که برای سلامتی انسان مضر نمی باشند. کما اینکه استفاده از سایر واکس ها با پایه های شیمیایی، نفتی و ... در تولیدات ارگانیک غیرمجاز تلقی می گردد.

 

 

پیشنهاد!

درست است که واکس میوه ها وجود دارند (با پایه های طبیعی و یا شیمیایی)، اما هر سیبی هم واکس خورده نیست! گرچه 2 واکس مذکور با پایه ی زیستی(واکس زنبور عسل، واکس کارنائوبا) و دارای استاندارد، در اکثر کشورها غیرمضر محسوب می گیرد و حتی با قوانین ارگانیک بین المللی مطابقت دارد.

اما پیشنهاد ما برای افرادی که تصور می کنند وجود لایه ی مومی بر روی سیب درختی صرفا همان واکس شیمیایی می باشد و لاغیر، این است که اگر در باغچه یا باغ شخصی خودتان درخت سیب دارید، آزمایش تراشیدن پوست سیب توسط چاقو را روی همان سیب پس از چیدن از درخت انجام دهید، آنگاه ملاحظه می نمایید که این سیب نیز دارای لایه ی پوششی موم مانند است...

 

 

 

منابع: سایت بهترین حقایق غذایی bestfoodfacts.org ، سایت lovetoknow.com

خبرگزاری گوکرن